(ODPOVEDANO!) POHOD OB SVETOVNEM DNEVU MOKRIŠČ, 29. 1. 2023

Zaradi podnebnih sprememb se soočamo z neobičajno zimo, ki je načrtovano traso pohoda s Trat do Ceršaka spremenila v blatno in deloma poplavljeno neprehodno pot. Zato bo pohod prestavljen na nov TERMIN, o katerem vas naknadno obvestimo. Prosimo za razumevanje!

VABILO

Najavljamo 22. pohod ob Muri ob svetovnem dnevu mokrišč, ki leta 2023 poteka pod geslom  “Čas je za obnovo mokrišč!”. Dobimo se v nedeljo, 29. januarja 2023, ko se bomo podali na pohod ob mejni Muri od Trat do Ceršaka.

Organizacija

Zbiranje poteka od 9.30 naprej, na kolovozni poti, ki vodi do Mure, v neposredni bližini mejnega prehoda Trate 4. 

Pohod se začne ob 10. uri. Potekal bo po označeni planinski poti. Priporočamo dobro pohodno obutev, pohodne palice in vremenu primerno obleko ter osebni dokument. 

Predlagamo, da se organizirate v vozne skupnosti, saj so možnosti parkiranja omejene. (Za več informacij glej navodila spodaj). 

Malica in pijača

Topla malica in pijača bosta na voljo na cilju pohoda. Prispevek 10 eur se plača na startu. Za organizacijske potrebe so nujne prijave na obrazcu.  

Zemljevid poti: ZEMLJEVID

 

Parkirišča (označena na zemljevidu): 

Pri mejnem prehodu na Tratah ni možnosti parkiranja, zato prosimo, da se na pot z avtom odpravite pravočasno in parkirate na enem od naslednjih parkirišč: 

  1. na dvorišču gradu Cmurek (Trate 7), 15 minut hoje po gozdu do zbirališča za start
  2. na parkirišču gradu Cmurek (Trate 7), 15 minut hoje po gozdu do zbirališča za start
  3. na parkirišču pri trgovini Spar v avstrijskem Cmureku, 10 minut hoje po cesti do zbirališča za start  
  4. na označenih parkiriščih v Sladkem Vrhu, ob 9.15 bo z avtobusne postaje Sladki Vrh avtobus odpeljal pohodnike do zbirališča za start na Tratah.

Organizacija avtobusnega prevoza s parkirišč in nazaj do avtomobilov: 

Prevoz z avtobusom se plača na zbirališču, in sicer 2 eur po osebi. Možni sta naslednji relaciji:

  • 9.15 iz Sladkega Vrha na Trate
  • od 14:00 do 16:00 iz Ceršaka na Sladki Vrh in Trate

Iz zgodovine

Prvi pohod ob Muri ob svetovnem dnevu mokrišč je leta 2000 organiziralo društvo Tabrih iz Razkrižja. Od tedaj je pohod ob Muri potekal vsako leto v so-organizaciji različnih društev. Od leta 2006 ga organiziramo mednarodno.

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja