20 LET DELOVANJA DEŽURNIH KRIVCEV, PODPORNIKOV KAMPANJE REŠIMO MURO!

Sv. Jurij ob Ščavnici, 6.10.2017 – V petek, 6. 10. 2017, se je v Klubu Jama v Svetem Juriju ob Ščavnici odvil koncert ob 20 letnici delovanja benda Dežurni krivci. Praznovanju se je pridružila tudi kampanja Rešimo Muro!, katere podporniki Dežurni krivci so.

Dežurni krivci 20 let, © by Andreja Slameršek

Poleg Dežurnih krivcev so nastopili še Zmajev rep, Muškat Hamburg in Broken Lock. Ogledati si je bilo mogoče razstavo njihovih fotografij in plakatov. Na koncertu je bilo mogoče poskusiti pivo STRUP, ki ga je za to priložnost zvarila pivovarna Bevog. Radgonske gorice d.d. so ob njihovi 20. letnici izdelali posebno etiketo za »Zlato radgonsko penino«.

Praznovanju se je pridružila tudi kampanja Rešimo Muro!, katere podporniki Dežurni krivci so. V podporo kampanji Rešimo Muro! so zapisali: “Dežurni krivci smo bend, ki smo svoja mlada leta preživeli ob reki Ščavnici, ki je desni pritok reke Mure. Kdorkoli ima interes omejiti to čudovito reko s kakršnimikoli komercialnimi projekti je kratkogled in ne vidi dlje od svojega žepa. Dežurni krivci 100% podpiramo kampanjo Rešimo Muro.

Dežurni krivci 20 let, © by Lili Prajndl

Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici) in delujejo že od leta 1996. V tem času so izdali 4 studijske plošče (Nikogaršnje mesto – daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) in ploščo Dežurni krivci – Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Ob 20-letnici ustvarjanja so predstavili nov videospot »Lačni psi«, ki je napovednik za prihajajočo peto studijsko ploščo, ki bo izšla prihodnje leto pri neodvisni založbi God bless this mess records.

“…Ravnodušje posameznika, ubija moč ljudstva. Konec bo srečen le, če bo vsak od nas dvignil pest. Zbudi se! Vstani! Pot pod noge! …”

Dežurni krivci 20 let, © by Lili Prajndl
Dežurni krivci 20 let, © by Lili Prajndl
Dežurni krivci 20 let, © by Lili Prajndl
Muškat Hamburg, © by Andreja Slameršek
Broken Lock, © by Lili Prajndl
Dežurni krivci 20 let, © by Lili Prajndl
Dežurni krivci 20 let, © by Lili Prajndl